Hrvatski radio

Radio Zadar

Aglomeracija: Sve raskopane ulice u Diklu trebale bi biti asfaltirane do ljeta?

08.02.2023.

15:20

Autor: Božidar Kolega

Sastanak oko aglomeracije

Sastanak oko aglomeracije

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Nakon niza problema koje smo imali s Pfeifferom nakon današnjeg sastanka smo optimističniji izjavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Realno smo u kašnjenju oko 7 posto, odnosno kasnimo dva i pol do tri mjeseca s radovima rekao je predstavnik tvrtke Pfeiffer inženjer Josip Križanac. Tvrtka je u međuvremenu angažirala dodatne podizvođače te se kašnjenje koje je bilo i veće polako smanjuje. Hoće li se u potpunosti uspjeti uhvatiti priključak teško je predvidjeti rekao je Križanac. Što se tiče radova u Diklu

Trenutno na Diklu radimo s 4 ekipe , radi se u ulici Rampada, Put Krčeva, obala koja je najzahtjevniji dio ove priče, i Školska ulica. Naš plan je da sve što je otvoreno i što još otvorimo do 1.6., odnosno 15.6. bude vraćeno u prvobitno stanje.

ing, Josip Križanac

U Barešićevoj ulici plan je bio vratiti se nakon ljeta, ali su radovi zapeli na Crvenim kućama te smo ekipe vratili tek prije nekoliko dana. U Sutomiškoj smo naišli na problem pa smo morali pričekati objasnio je Križanac.

Dok ne počnu oseke kada će biti puno lakše taj dio, nekih desetak metara koji su ostali nezavršeni i ulica se asfaltira u cijelosti.

ing. Josip Križanac

U narednim danima naša ekipa će početi i završiti te radove. U Kožinskom prilazu imamo problem s podizvođačem. On je obećao da će pristupiti radovima u sljedećih desetak dana, ako ne održi obećanje mi ćemo ući u posao. Već sam više puta ponavljao da sam nezadovoljan dinamikom radova koje provodi Pfeiffer izjavio je gradonačelnik Branko Dukić.


Nastojimo zajedno, da zajedničkim naporom taj dio cjeline Zadar dovedemo do kraja.

gradonačelnik Branko Dukić

Dukić se i ispričao još jednom svim građanima koji trpe zbog radova te kazao kako je problem i što građani nisu mogli doći do informacija što će se promijeniti:

Tako da ćemo u svim mjesnim odborima organizirati tribine da se građanima približi što je dinamika, što je plan, što će se napraviti, zašto neka cesta stoji, zašto se nije napravilo?

gradonačelnik Branko Dukić

Što se tiče ispusta koji se stavljaju u more koji su nedavno zabrinuli javnost radi se o 6 interventnih oborinskih ispusta objasnili su projektant Davor Dobrović i direktor zadarske odvodnje Grgo Peronja. 

Ti ispusti su posebna linija obrane od razlijevanja otpadnih voda na obalu. Do izlijevanje preko tih incidentnih ispusta dolazi jedino u slučaju kvara crpne stanice.

projektant Davor Dobrović

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.