Hrvatski radio

Radio Zadar

Agro Arca u Biogradu

30.08.2013.

15:57

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od Mobilne destilerije za preradu ljekovitog bilja ili telmetrijskog hidranta s kojim se na brz i jednostavan način analizira stanje vodovodne mreže pa sve do prezentacije pripreme tradicionalne paške janjetine i poljičkog soparnika - može se razgledati do nedjelje u Biogradu i to u sklopu šestog međunarodnog sajma inovacija Agro Arca.

U Biogradu je danas otvoren međunarodni sajam Agro Arca, u sklopu kojega će biti predstavljeno više od 300 inovacija, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Sudjeluju izlagači iz 10 zemalja, a sajam se priređuje u sportskoj dvorani Osnovne škole "Biograd" i traje do 1. rujna, a glavni organizator je Udruga inovatora Hrvatske. O važnosti sajma koji je pokrenut prije šest godina, tajnik Udruge inovatora, Vojislav Raušević:

"Agro Arca je zamišljena kao javna pozornica za promociju onoga što rade, znači naši izumitelji, inovatori, inovativni poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi, i mislim da će svatko od posjetitelja naći nešto za sebe."- kazao je V.Raušević.

 "To je prva destilerija tog tipa u svijetu za eterično bilje, već postoji veliki interes za destilerijom, ideja mobilnosti je da se destilerija zakači za traktor i vozi po potrebi, od destinacije do destinacije". - kazao je inovator i poduzetnik Zvonimir Viduka."

"Od plastične kutije za zaštitu masline od muha, posebnog zaštitnika koji se stavlja na traktor, posebne glave kosilice koja troši malo najlona" -nabraja inovacije inovatora iz Istre, tajnik Udruge Inovatora Istarske županije Leo Pincan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.