Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija darivanja krvi Hrvatske vojske u Zemuniku

26.08.2019.

13:11

Autor: HRT Radio Zadar/HRZ/Marinko Karačić

Foto: HRZ/Marinko Karačić

Foto: HRZ/Marinko Karačić

Foto: - / -

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku uključili su se danas u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi .

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku dugi niz godina, a aktivno je uključeno oko 150 stalnih darivatelja koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Mario Pleša istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom pokazuje humanost na djelu. Rado se odazivamo plemenitim akcijama darivanja krvi za kojom uvijek postoje potrebe, posebno u ljetnim mjesecima. Drago mi je što se sa svakom novom akcijom uključuje sve veći broj novih darivatelja te želimo poručiti kako lokalna zajednica i potrebiti mogu uvijek računati na našu spremnost i solidarnost u darivanju krvi, istaknuo je brigadir Pleša.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin”, akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.