Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija darivanja krvi sutra na Viru

19.08.2019.

16:53

Autor: HRT Radio Zadar

Akcija darivanja krvi sutra na Viru

Akcija darivanja krvi sutra na Viru

Foto: - / -

UDDK »VIR«, u prostoriji vijećnice Općine Vir u utorak, 20. kolovoza 2019., organizira drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi od 15:30 do 19 sati, a u 20 sati je domjenak za darivatelje u restoranu »Kotarina«. Svira trio »Grdelin«.

Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi u organizaciji Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Vir održat će se u utorak 20. kolovoza u prostoriji vijećnice Općine Vir u vremenu od 15:30 do 19 sati. Predsjednik virskog UDDK-a Goran Vicković poziva zato sve članove i prijatelje Udruge da u što većem broju pristupe ovoj akciji, a poziv je naravno upućen i brojnim virskim vikendašima i turistima koji u kolovozu tradicionalno sudjeluju u akcijama darivanja krvi.

Općina Vir kao glavni sponzor, destinacijska kompanija Vir turizam s restoranom Kotarina te vrijedni djelatnici Odjela transfuzije Opće bolnice u Zadru i zadarski Crveni križ, također su tradicionalni i neizostavni dio ove lijepe i značajne humanitarne akcije.

- Ponosni smo na naše sponzore i sve koji nam pomažu u radu, kao i na našu virsku udrugu koja je jedna od najaktivnijih i najboljih u Zadarskoj županiji. Uspjeli smo stvoriti dobro organiziranu zajednicu darivatelja koja osim darivanja krvi ili upisa u Registar darivatelja krvotvornih matičnih stanica, sudjeluje i na svim drugim humanitarnim akcijama diljem Zadarske županije - kaže predsjednik Vicković. Tako UDDK Vir s predsjednikom Vickovićem tradicionalno s Udrugom Dobra volja iz Zagreba sudjeluje u organizaciji ljetovanja na Viru za obitelji slabijeg imovinskog stanja, uz suorganizaciju raznih humanitarnih akcija i koncerata, prikupljanja sredstava i potrepština itd. Druga ovogodišnja akcija darivanja krvi od posebnog je značaja zbog nedostatka krvi svih krvnih grupa u bolnicama – uzrokovanog smanjenim brojem prikupljenih doza – pogotovo na području Splitsko-dalmatinske županije (splitski KBC) - stoji u pozivu za sudjelovanje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi na Viru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.