Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih: Građani su socijalno osjetljiviji od političara

05.01.2018.

12:07

Autor: Božidar Kolega

Akcija mladih: Građani su socijalno osjetljiviji od političara

Akcija mladih: Građani su socijalno osjetljiviji od političara

Foto: - / -

Gradski i županijski vijećnici Akcije mladih svojim vijećničkim naknadama za prosinac kupili su osnovne životne namirnice te ih danas donirali Socijalnoj samoposluzi Zadar. Na taj su se čin odlučili, kažu, jer je županijska vlast na božićni domjenak potrošila 55 000 kuna.

Za nas je to sramotan način trošenja proračunskih sredstava u situaciji kad imamo sve više socijalno ugroženih osoba rekao je županijski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša.

Ovom akcijom želimo poručiti vladajućima da je za nas politika žrtvovanje za narod, a ne ostvarivanje osobnog probitka i lagodnog života na račun naroda.

Na donaciji im se zahvalila  Mirjana Tadić pomoćnica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije:

Ovdje želim napomenuti da rad ove Socijalne samoposluge prati lokalna zajednica, kako Grad tako i Županija. I Županija je u prosincu je za potrebe Socijalne samoposluge donirala 10 000 kuna.

Istaknula je i kako su tijekom prosinca dobili puno  donacija, no problem je ostatak godine.

Pozivam i ja ovom prilikom sve one koji mogu na bilo koji način pripomoći i tijekom cijele godine, ne samo u ovo vrijeme kad smo svi malo osjetljivi i nastojimo biti dobri.

Zdrava društva prvenstveno se brinu o svojoj djeci, svojim mladima , starima i socijalnim slučajevima istaknuo je županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač:

U ovom slučaju socijalne samoposluge čini mi se da veću svijest su pokazali građani  nego političari jer mi smo na županijskoj skupštini davali neke amandmane kako bi se sredstva usmjerila upravo u ove kategorije međutim to nije učinjeno.

Očito su prioriteti u proračunu neki drugi no nadam se da će se razina svijesti političara povećati i da će ove kategorije postati prioritet u proračunu – zaključio je Marko Pupić Bakrač

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.