Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih: Nismo tražili novac samo za KK Zadar, nego i za "socijalu"

22.11.2022.

20:12

Autor: V.Š./Radio Zadar

Botić, Rubeša i Tadin

Botić, Rubeša i Tadin

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Nakon što su napustili sjednicu, vijećnici Akcije mladih Ante Rubeša, Marjana Botić i Roko Tadin održali su konferenciju za novinare u predvorju ispred vrata gradske pisarnice, kako bi upozorili da zbog radnog vremena pisarnice nisu bili u mogućnosti u propisanom roku dostaviti svoje amandmane na rebalans gradskog proračuna. 

Ante Rubeša ističe kako su materijale za izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća primili u srijedu iza 16 sati, dok pisarnica u koju se predaju amandmani radi do 14 sati, pa su svoje prijedloge podnijeli dan kasnije čim je pisarnica bila otvorena. 


- Predsjednik Vijeća i vijećnici koji su ostali izglasavati rebalans proračuna su to tumačili na način da amandmani nisu poslani na vrijeme, ali prava istine je u tome da su ostali vijećnici koji jednostavno u ovom trenutku nisu htjeli raspravljati o tim temama koja su po nama krucijalne. Ne radi se tu samo o KK Zadru nego i o drugim socijalnim potrebama za koje mislimo da su puno važnije od kupnje nekakve školjke bazena, istaknuo je Rubeša. 


Osvrnuo se i na zahtjev Danijela Radete (SDP) da se o proračunu za iduću godinu može razgovarati samo nakon smjene direktora ustanove Zadarski sport. Novinarima je otkrio da se već u kuloarima priča da na to mjesto pretendiraju dvojica bivših direktora zadarskih sportskih klubova - košarkaškog i nogometnog. 


- Tako da mi zaista nije jasno zbog čega SDP i Radeta igraju tu igru smjenjujući Dilbera. Mislim da je presedan da oporba traži smjenu jednog direktora radi toga što malo pušta neka rupa na prozoru, rekao je Rubeša. 


Rubešin kolega Roko Tadin naveo je kao su predložili ukupno deset amandmana, od prijedloga za udrugu Cukrići, Udrugu za autizam, zatim za strelište na Mocirama te za sanaciju dva gradska socijalna stana koji su trenutno prazni. 


- Zašto se to odbilo meni stvarno nije jasno i zašto su oni koji tvrde da se zalažu za demokratske procese i demokratsko donošenje odluka nama nisu dopustili da na demokratski način sudjelujemo, istaknuo je Tadin.  


Marjana Botić naglasila je kako se ŠRC-u Višnjik daje novac za koji, kako tvrdi, ne zna u što će utrošiti. Dodala je kako se sada na taj način izvlači novac iz te ustanove, kako se nekada izvlačio iz KK Zadra. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.