Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih predložila amandmane na gradski proračun za 2023.

19.12.2022.

12:59

Autor: V.Š./Radio Zadar

A. Rubeša i R. Tadin

A. Rubeša i R. Tadin

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Vijećnici Akcije mladih u zadarskom Gradskom vijeću Ante Rubeša i Roko Tadin na današnjoj konferenciji za novinare predstavili su amandmane na prijedlog proračuna za iduću godinu.


Kako su rekli u pregovorima s gradonačelnikom nisu sudjelovali, a potporu svojim amandmanima očekuju od svih osim od HDZ-ova bloka. 


Predložit će 34 amandmana, među kojima neke i od lani, a vrijednost im je oko 70 milijuna kuna. Uglavnom je riječ o programima iz Odjela zdravstva i socijalne skrbi.


Rubeša i Tadin nabrojili su neke od socijalnih mjera za čiju se provedbu zalažu.


- To su osiguranje daljnje provedbe socijalnih mjera za koje smo se izborili protekle godine, izgradnja Osnovne škole Juraj Dalmatinac na Žmirićima kao rasterećenje za OŠ Šimunu Kožičića Benje, izgradnja dječjeg vrtića u MO Sinjoretovo, subvencioniramo djecu i roditelja smanjenjem roditeljske participacije u dječjim vrtićima sa 600 na 500 kn, povećavamo izdvajanja za prvo i drugo novorođeno dijete za dvostruko. Štitimo prava radnika dotacijom dodatnih sredstava gradskim tvrtkama Liburnija d.o.o. i Nasadi d.o.o., kako bi isti mogli osigurati svoja radnička prava putem kolektivnog ugovora! Za djecu u osnovnim školama osigurali smo povećanje sredstava kako bi putem programa Mreža prehrane mogli dobiti dostojanstveni obrok, a za srednjoškolce ćemo se i dalje boriti subvencioniranjem cijene autobusne karte. Također, posebno smo ponosni na amandman kojim osiguravamo 7.000.000,00 kn za sanaciju odlagališta na Dilko, najvećeg komunalnog problema na području Grada Zadra, rekli su uz ostalo Rubeša i Tadin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.