Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija mladih predstavila prihvaćene amandmane, a njihovo usvajanje Rubeša smatra čudom

17.01.2022.

14:22

Autor: Suzana Dražić

default error photo

  "12 amandmana u vrijednosti 12 milijuna kuna za razne projekte Kluba vijećnika Akcije mladih izglasano je u novom gradskom proračunu", istaknuo je Ante Rubeša na konferenciji za novinare sazvanoj s ciljem da pojasne široj javnosti pojedinosti oko donošenja ovogodišnjeg Proračuna. "Jedini motiv za njegovo usvajanje bio je da Zadar učinimo boljim mjestom za život", poručio je Rubeša: 

 Gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša konferenciju je započeo retoričkim pitanjem: Što biste vi napravili da ste bili u prilici implementirati 12 milijuna kuna vrijedne projekte na dobrobit svih stanovnika Zadra ? 

 Mi smo uz podršku SDP-a i nezavisne liste Enija Meštrovića u proračun progurali 12 amandmana vrijednih 12 milijuna kuna, što nigdje drugdje nije uspjelo bez ponovljenih izbora. Tvrdnje kako se radi o prodaji i izdaji biračkog tijela su apsurdne, jer smo mi svjesni situacije i i dalje smo najveći problem HDZ-a, rekao je Rubeša.

Roko Tadin istaknuo je kako je amandmanima gradski socijalni program povećan za 50 posto.
Marjana Botić pozvala je gradonačelnika da već sada počne suradnja oko proračuna za 2023., a jedna od stvari koje će se tražiti je besplatan obrok u školama za sve učenike.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.