Hrvatski radio

Radio Zadar

Akcija vikend: Rekorder u pijanstvu imao 1,48 promila

16.01.2023.

19:31

Autor: PU zadarska

/

/

Foto: Foto: PU zadarska / /

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

alkoholiziranost vozača,

vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,

nekorištenje sigurnosnog pojasa,

nepropisna uporaba mobitela i

prekršaji motociklista.U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 13. siječnja do 16. siječnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 96 prekršaja od čega izdvajamo:10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,

17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 3 prekršaja zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, tj. bez važećeg tehničkog pregleda.

Iz prometa je isključeno 11 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 6 prometnih nesreća, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.Tijekom kontrole prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine u 00.55 sati u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana zaustavili automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.