Hrvatski radio

Radio Zadar

10:12 / 06.02.2015.

Autor: HRT

Ako je moguće odgodite putovanje

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Gorskoga kotara i Like, ali i središnje Hrvatske - jutro su dočekali pod debelim snježnim pokrivačem! Zabijelio se i dio istoka zemlje, no najteže je, barem kad je riječ o prometu - u gorskim regijama. Iz Hrvatskoga autokluba poručuju - ne idite na put bez prijeke potrebe, a ako baš morate - provjerite stanje na cestama.

       Mećava i dalje stvara velike probleme u Gorskom kotaru. Zbog prepriječenog teretnoga vozila i autobusa na staroj cesti kod naselja Lokve te zbog orkanske bure na dijelu autoceste Rijeka - Zagreb prekinut je promet između Rijeke i Delnica. Stara cesta preko Gornjeg Jelenja od 8 sati zatvorena je za sav promet. Tijekom dana može biti problema u autobusnom prijevozu, a bilo je i kašnjenja vlakova koji zasad ipak voze.

       Kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je promet kroz Gorski kotar već dulje od trideset sati. U Delnicama su jutros izmjerena 82, a u naselju Begovu Razdolju 137 cemtimetara snijega. Snijeg i u Zagrebu gdje zasad nema većih problema u prometu. Na terenu je svih 227 ekipa zimske službe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.