Hrvatski radio

Radio Zadar

Aktivni turizam sve je više na cijeni - znaju to u Starigradu

01.07.2017.

14:15

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

To su prepoznali i mogi turistički djelatnici u zadarskoj regiji, koja zbog blizine nacionalnih parkova i parkova prirode pruža idealne uvjete za taj oblik turizma. Kako to funkcionira provjerili smo u Starigradu-Paklenici.

O potencijalima zadarske turističke regije kada je u pitanju aktivni turizam očito su dobro bili upoznati i u specijaliziranoj britanskoj agenciji Nielsen, koja je praktično zakupila hotel Alana beach club u Starigradu Paklenica na 154 dana godišnje. Britanskim turistima na raspolaganju su brojni vodeni i drugi sportovi, pa čak i tridesetak dadilja, kaže predsjednik Uprave hotela Mišo Divić: Po cijele dane su ta djeca pod nadzorom baby siterica, uče razne sportove od jedrenja do plivanja. Za roditelje imamo 6 novih teniskih terena s noćnom rasvjetom, novi golf teren, fitness platformu, ponton za daskanje na vodi, imamo i mali adrenalinski park s umjetnom stijenom za penjanje n a ulazu u hotel...

Roditelji i djeca se mogu opustiti i uživati u brojni sportskim aktivnostima u hotelu, dok već idući dan mogu uživati u pravim stijenama kilometar-dva udaljenog Nacionalnog parka Paklenica. A tamo, unatoč ljetnim temperaturama vrvi penjačima iz čitave Europe. Penjači znaju da uživati na Paklenici možete samo s prikladnom obućom. Zato i mi ponavljamo upozorenje HGSS-a - u planine ne idite u japankama i drugoj ljetnoj obući !

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.