Hrvatski radio

Radio Zadar

Aktualni sat: Koja linija će polaziti s Rive? Što je s deponijom?

28.10.2020.

10:19

Autor: VŠ - FB-SJM

Ilustracija: Lučka uprava Zadar

Ilustracija: Lučka uprava Zadar

Foto: - / -

Na Aktulanom satu zadarskog Gradskoj vijeća, vijećnik SDP-a Daniel Radeta upitao je zadarskog gradonačelnika je li istina da se obnova zadarske rive uvjetuje uvođenjem državne brodske linije. Gradonačelnik Dukić smatra da to u konačnici nije bitno, jer je glavni cilj obnova Rive.

Saznao sam kako je jedan od uvjeta natječaja da se uvede državna linija. Jeste li nam nešto prešutili ? Koja je to linija? - pitao je Radeta.

Da bi zadovoljila te kriterije, Riva mora imati jednu liniju. Ta linija može biti redovita ili zamjenska. Kad se produži gat najvjerojatnije će tu biti jedna linija , a koja će to biti, prijavljena je možda Preko-Zadar, hoće li to biti Gaženica-Zadar, sve te tehničke stvari su moguće, a konačni cilj je uređenje gradske Rive - odgovorio je Dukić.

Na Aktulanom satu zadarskog Gradskoj vijeća, vijećnik SDP-a Daniel Radeta upitao je zadarskog gradonačelnika i  kako će se riješiti problem odlaganja otpada s obzirom na nedavnu odluku više inspektorice zaštite okoliša o zatvaranju odlagališta na Diklu u roku 90 dana. Imate li alternativno rješenje i znači li ono skuplje račune za građane- upitao je vijećnik Radeta dok mu je gradonačelnik Dukić odgovorio kako je i gradu u interesu zatvaranje Dikla te da ne vjeruje da će spomenuti rokovi biti tako strogi. Istodobno treba maksimalno ubrzati radove na CGO - Biljane Donje koje je trajno rješenje - poručio je gradonačelnik Dukić.

U vrijeme pandemije i ekonomske krize, kada mnogi naši sugrađani i mali obrtnici grada Zadra spajaju kraj s krajem ponovno se izdvajaju velika sredstva za KK Zadar - prigovorio je SDP-ov vijećnik Erol Gaši . Riječ je o tri milijuna kuna koja su predviđena današnjim rebalansom proračuna. Vi ste danas svakog građanina grada Zadra opteretili za 40 kuna, to je triska svima onima koji jedna drže glavu iznad vode  - rekao je Gaši. Zadarski gradonačelnik odgovara: Slažem se da je situacija ozbiljna i neizvjesna. 3 milijuna za KK Zadar nije ništa više nego što se daje svake godine, to je za održavanje kluba. Zadnje tri godine smanjili smo dug KK Zadra, nadam se da će to svi podržati, sezona je neizvjesna, možda će se taj novac iskoristiti za sanaciju duga.

Dodajmo i kako na današnjoj sjednici sudjeluje i vijećnik Akcije Mladih Ante Rubeša, koji se nakon Županijske skupštine ponovno aktivirao u Gradskom vijeću. On je već prigovorio na samom početku jer nije dobio materijale vezne za prijedloge ovogodišnjih priznanja grada Zadra. 

Radeta - Dukić, izjava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.