Hrvatski radio

Radio Zadar

Amandmani i "ogoljena" Kneževa opet poslijepodne okupljaju gradske vijećnike

29.12.2021.

12:53

Autor: Filip Matijević

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća grada Zadra

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća grada Zadra

Foto: Dino Stanin / Pixsell

U 16 i 30 ponovno zasjeda Gradsko vijeće grada Zadra. Od vijećnika će se tražiti da prihvate zaključak kojim će dio nedavno prihvaćenih dopuna u proračunu dobiti novi izvor financiranja kako bi se proračun za sljedeću godinu mogao izvršavati.

Problematičan je bio iznos od otprilike milijun i pol kuna te Kneževa palača čiji su izvori financiranja usvojenim amandmanima završili u minusu, kaže predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.Sjednica je čisto formalna i na njoj se ispravlja ono što je gradonačelnik trebao napraviti odmah na sjednici Gradskog vijeća; oni izvori financiranja koji su predviđeni nisu odgovarajući. Tim amandmanima treba pronaći drugi izvor financiranja. Ovo nije sjednica na kojoj ćemo glasati o amandmanima ili proračunu, koji je prihvaćen, nego ćemo zaključkom za stavku koja je otišla u minus – zahvaljujući amandmanima – pronaći drugu stavku kojima će ti amandmani biti financirani.

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća

Izvori financiranja su pronađeni i oni će zaključkom biti potvrđeni, zaključio je Vučetić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.