Hrvatski radio

Radio Zadar

Amsterdamska koalicija za liberalnu slobodnu i otvorenu Europu

25.03.2019.

13:15

Autor: Maja Savić

Amsterdamska koalicija za liberalnu slobodnu i otvorenu Europu

Amsterdamska koalicija za liberalnu slobodnu i otvorenu Europu

Foto: - / -

Slobodna i liberalna Europa umjesto Europe opasane žicom i punom kaosa, tako biraju čelnici Amsterdamske koalicije, Anka Mrak Taritaš iz Glasa, Krešo Beljak iz HSS a te Mira Morović iz Laburista koji su danas u posjetu Zadru.Nadaju se uz ostalo dobroj izlaznosti birača za izbore u Euro parlament.

Europa nije završen i savršen projekt i prolazi svojevrsnu transformaciju u kojoj postoje dvije opcije i zbog čega su upravo ovi izbori ključni. Amsterdamska koalicija nije u dvojbi što odabire,kaže Anka Mrak Taritaš:


" U pitanju je odabir između dvije Europe, jedne opasane žicom u Mađarskoj, kaosom u vezi Brexita te nacionalizmom i drugom, liberalnom,slobodnom i otvorenom . Mi se borimo upravo za potonju opciju".

Mrak Taritaš dodaje kako je suverenizam koje zagovaraju stranke desne provenijencije drugo ime za nacionalizam te takvu ideju ne smatra prihvatljivom a što je potvrdio i njezin kolega Beljak iz HSS a.

Ujedno je iskoristio i posjet Zadru da podsjeti na skandalozne izjave čelnika Europskog parlamenta Tajania u vezi Dalmacije i Zadra te jasno poručio:

" Danas pričati o tome da bi Hrvatska imala drugu opciju od razvijene Europske unije je u najmanju ruku smiješno. Ako bi ikoji grad trebao biti centar antifašizma u Hrvatskoj to je Zadar, koji je bio do 1945 te talijanska enklava. Danas ne bi trebao imati nikakve dvojbe nego glasati za modernu, naprednu, tolerantnu i antifašističku Hrvatsku u istoj takvoj Europi."

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.