Hrvatski radio

Radio Zadar

10:52 / 09.11.2019.

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Ante Fabijan iz 4. B položio kamen temeljac za školu na Bokanjcu

Foto/ Suzana Jakšić Mandić

Foto/ Suzana Jakšić Mandić

Foto: - / -

Ante Fabijan iz 4 b razreda područne škole Bartola Kašića položio je kamen temeljac za svoju novu školu. Time su i službeno otvoreni radovi na novoj školi u MO Novi Bokanjac koju će zajednički graditi Grad Zadar i Zadarska nadbiskupija.

Grad je za svoj udio u financiranju ugovorio kredit od 24 milijuna kuna kod Zagrebačke banke. Kamen temeljac položio je učenik iz 4 B razreda područne škole Bartola Kašića Ante Fabijan. 

Ovo je jedan od najradosnijih trenutaka u mom dvoipolgodišnjem gradonačelničkom mandatu, kazao je na svečanosti zadarski gradonačelnik Branko Dukić :  Bokanjarima želim reći da će ovo sve postati jedno veliko gradilište, i zbog radova na odvodnji, ovo će postati jedan sasvim novi kvart jer gradimo i prostor za mjesni odbor, da ovaj kvart na obronku Zadra postane pravi kvart kakvog zaslužuje svaki građanina grada Zadra - kazao je Dukić.

Kamen temeljac nove Katoličke škole s pravom javnosti koja će imati  8 razrednih odjeljenja, športsku dvoranu imoći će je pohađati 500 učenika blagoslovio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić: Ja se radujem i učinit ćemo ovaj blagoslov sa željom da on bude blagoslov narodu naročito mladima jer mladi su nada crkve i društva, radujem se osobito stoga što će ovo biti mjesto odgoja budućih naših naraštaja. 

Polaganju kamena temeljca nazočila je i ravnateljica zadarske Osnovne škole Bartola Kašića Katica Skukan: Područnu školu na Bokanjcu pohađa 130 učenika, radi u 3 smjene pa će se otvaranjem nove škole omogućiti moderan rad. Mi u područnoj školi nemamo ni sportsku dvoranu a snovim prostorom će djeca dobiti kvalitetan odgojno-obrazovni rad - poručila je ravnateljica Skukan. 

Zadovoljstvo što nove generacije dobivaju  školu iskazao je i  Predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović: Nakon tolikih generacija Bokanjara koji su išli u školu Centar, pa u Škorpika, pa u Veljka Vlahovića, pa Put Bokanjca napokon ćemo dočekati novu školu. Velika je gravitacija mladih ljudi ovdje tako da nova škola ima smisla. 

Izvođač radova je zadarska tvrtka Krekić Avangard, a rok za dovršetak radova 15 mjeseci. 

Gradonačelnik Dukić i nadbiskup Puljić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.