Hrvatski radio

Radio Zadar

09:03 / 02.04.2016.

Autor: Suzana Dražić

Ante Rados novi direktor TZ-a Zadra !

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ante Rados novi je direktor Turističke zajednice grada Zadra. Tako je većinom glasova u tajnom glasovanju na sinoćnjoj sjednici odlučilo Turističko vijeće. "Drago mi je da je izbor konačno završen i da počnem raditi posao za koji sam visoko motiviran", izjavio Rados za Radio Zadar.

Iako je u srijedu , nakon višesatne sjednice , odlučeno da će konačni izbor biti u ponedjeljak članovi Turističkog vijeća očito su se požurili i to riješili još sinoć. 

Osim Ante Radosa za mjesto prvog čovjeka turizma grada Zadra natjecali su se i Vanja Čvrljak, Branko Ganzulić, Tomislav Letinić, Bernard Miočić i Ivica Plazonić.

 

A evo i službenoig priopćenja TZ-a Zadar: 

 

Na 22. sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra, temeljem odredbi članka 17. točka 6. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma članka 22. točka 9. i članka 39. Statuta Turističke zajednice grada Zadra i Odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra, održanoj dana 01. travnja 2016. godine, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra donijelo je odluku o  imenovanju gospodina Ante Radosa za novog direktora Turističke zajednice grada Zadra, ispunjavajući sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.

 Ante Rados rođen je 1971. godine u Zadru, po struci je diplomirani ekonomist, diplomirao 2002. godine na Fakultetu za hotelski i turistički menadžment u Opatiji, a trenutno zaposlen kao profesor ekonomske grupe predmeta sa zapaženim rezultatima i brojnim nagradama na području kulture i turizma. 

 Prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje g.Rados istaknuo se jasnom vizijom daljnjeg unapređenja i strateškog planiranja razvoja turizma grada Zadra, uvažavajući ključne zadaće i djelokrug rada TZ-a, proaktivnim pristupom i komunikacijskim vještinama, što je kod većine članova Turističkog vijeća TZ grada Zadra presudilo pri odabiru gospodina Ante Radosa kao najkompetentnijeg kandidata spremnog za preuzimanje funkcije prvog čovjeka turizma grada Zadra.