Hrvatski radio

Radio Zadar

Ante Rubeša: "KK Zadar će prije ili kasnije opet zasjati na europskom košarkaškom nebu zahvaljujući Zadranima"

07.07.2022.

16:30

Autor: Željko Kapelari

Ante Rubeša, predsjednik NO KK Zadar

Ante Rubeša, predsjednik NO KK Zadar

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Nove optužbe predsjednika Nadzornog kluba KK Zadar Ante Rubeše na nezakonit rad bivše Uprave. Na danas održanoj konferenciji za novinare još jednom se dotaknuo lažiranja smještaja igrača prošle godine.


Ovog puta iznio je podatke vezane uz boravak u Zadru Amerikanca, Kevona Harrisa. 


- Prilikom dolaska u Zadru odsjeo je u hotelu, koji mu je plaćen od 27. kolovoza do 14. rujna, što je ukupno 18 noći za 33.930 kuna. No u isto to vrijeme, od 3. rujna do 9. rujna bio je u Poreču, a sada smo s novim računom otkrili da je 1. rujna uselio u stan i da je u njemu bio do kraja svog boravka u Zadru, 8. listopada. Stan je za dva mjeseca zajedno s režijama plaćen ukupno sedam tisuća kuna – dodao je Rubeša.


Komunikaciju putem WhatsAppa s Harrisom mu je pokazao bivši voditelj marketinga I glasnogovornik Josip Begonja.


- Dečko se jako trudio u svom mandatu, ali nažalost nije mogao puno napraviti jer nije imao sredstava. Javio mi se kad je vidio kako su se sredstva trošila. Pomislio je što je sve mogao napraviti s njima. KK Zadar danas zasigurno ne bi bio u poziciji u kojoj je u marketinškom dijelu.


Na pressici je pokazao i dresove za bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović te premijera Andreja Plenkovića ističući da oni zorno pokazuju tko je i kako upravljao klubom. Dodao je da je ovu konferenciju organizirao samoinicijativno.


- Želim poručiti svima da ovu istragu provodim sam i da je ne provodi Nadzorni odbor. Vidite da se pojedinim članovima NO-a ne sviđa što klub staje u obranu svojih navijača. Želim poslati poruku svima kojima je KK Zadar dosada značio kao sredstvo za postizanje ciljeva, bilo političkih ili kriminalni. Znam što ste radili, znam što radite i što mislite da ćete napraviti. KK Zadar je košarkaški klub koji će prije ili kasnije opet zasjati na europskom košarkaškom nebu, ne zahvaljujući vama već zahvaljujući Zadranima. Zadrani su ga stvorili, Zadrani će ga i vratiti tamo gdje mu je oduvijek i bilo mjesto, rekao je Rubeša koji se osvrnuo i na pronađenu knjigu žalosti Krešimira Ćosića koja je 27. godina stajala među "hrpom smeća, mišjim izmetom i galebinama".


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.