Hrvatski radio

Radio Zadar

Ante Rubeša, novi predsjednik NO KK Zadar: "Košarka treba opet djeci postati u Zadru sport broj jedan!"

20.01.2022.

12:52

Autor: HRT RADIO ZADAR

Ante Rubeša

Ante Rubeša

Foto: KK Zadar / KK Zadar

Ante Rubeša novi je predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar. Rubeša je na čelu (za sada) peteročlanog Nadzornog odbora, kojega čine još i Dino Martinović, Ivan Sunara, Enio Meštrović i Damir Burčul. Dva mjesta rezervirana su za navijače, još dva mjesta u NO imat će i sponzori kluba.

Koji će biti prvi koraci koje će poduzeti.


- Danas ćemo se naći s trenerom da vidimo kakve su njegove zamisli. Nakon toga ćemo krenuti korak po korak, znači najprije unutarnja revizija da vidimo u kakvom je financijskom stanju klub i kako se vrše sve transakcije vezane za klub.


Najavio je Rubeša uskoro i javni poziv za upražnjenu poziciju sportskog direktora te javni natječaj za marketinšku službu.


- Javni poziv je zato što je sportski direktor osoba koja ide na ugovor ne u radni odnos kao što je to bilo do sada. Ne želimo ulaziti u neke dodatne financijske dubioze. To je sve čisto pravno, nije namješteno za nikoga kako se aludira u javnosti. Što se tiče marketinga, tu će ići javni natječaj, to je po meni i 90% današnjeg modernog sporta, tražit će se stručna osoba koja će to sve posložiti na jedan pravi način.


U jednom svom izlaganju Rubeša je izjavio da je klub napokon depolitiziran, pitali smo ga što pod tim misli jer on je također političar, gradski vijećnik Akcije mladih.


- Normalna stvar je da su priče u javnosti bile takve da se klubom upravlja iz vrha HDZ-a, da gradonačelnici smjenjuju i postavljaju trenere, igrače i drugo. Ja nisam tvrdio da to postoji i da je to zapravo tako. Ako te priče imaju imalo uporišta u istini, onda smo mi ti koji će stati na kraj tome, pokušat ćemo osigurati zdravu sredinu koja će biti prihvatljiva kako za navijačku populaciju tako i za simbol i brand grada Zadra.


Što će mu biti prioritet.


- Ono što je najbitnije je povratak košarke u osnovne škole, povratak KK Zadra u prve razrede. Moramo postići pravu interakciju s najmlađima, mi ako smo grad košarke, mi ne smijemo dopustiti da neki drugi sportovi budu nositelji kvalitete ili da budu primat mladima u gradu, moramo biti puno progresivniji na tom putu i na tome ćemo ustrajati.


Istaknuo je Rubeša još da će se klub u 2022. morati zadovoljiti s 5 milijuna kuna koliko će dobiti iz javnih potreba u sportu te da neće podržati eventualno izglasavanje mogućeg rebalansa u drugom djelu godine za dobivanje dodatnih sredstava.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.