Hrvatski radio

Radio Zadar

Ante Zorro Rubeša

16.07.2015.

10:53

Autor: HRT Radio Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša ostao bez teksta. Za govornicom, bez riječi, sa Zorro povezom, ostao je onoliko dugo koliko mu to dozvoljava Poslovnik. "Bog je velik!", uzviknuo je na kraju svojega performansa, na što je predsjednik GV Živko Kolega komentirao - "Kamo ideš Zadre!?"

Vijećnik Akcije Mladih Ante Rubesa tri je minute stajao za govornicom s povezom preko očiju, slušalicama na usima i bez rijeci. Kasnije je pojasnio novinarima kako je to učinio prosvjedujući zbog nesrazmjera između političkih elita i naroda. - Sve ono sto su gradjani stvarali i za sto du se borili, oni su uništili u zadnjih 25 godina. Ovo na meni je prsluk radnika Hac-a a u vrećici prazna boca. Slušao sam Ave Maria od Josipe Lisac. A na ruci sam nacrtao taJNA, jer su mnogi nakon 90-te nastojali izbrisati ili prekriziti istetovirani JNA, rekao je Rubesa. Nakon sto je napustio govornicu predsjednik Vijeća Živko Kolega je konstatirao da je Rubesa postavio pitanje i dao inicijativu bez da je progovorio riječ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.