Hrvatski radio

Radio Zadar

Antičević-Marinović: Prijedlog proračuna je antizadarski

14.03.2016.

13:28

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SDP-ove saborske zastupnice Ingrid Antičević-Marinović i Sabina Glasovac neće dignuti glas za prijedlog državnoga proračuna u ovoj godini. Kako je pojasnila Sabina Glasovac prije svega jer je zadarsko Sveučilište prošlo najgore, srezano mu je čak 40 milijuna kuna.

Prijedlog državnoga proračuna niti je socijalan, ni razvojan ni reformski - ocijenila je saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović. Smatra kako se najviše rezalo najpotrebitijima - od branitelja do socijale i nezaposlenih. Također ističe kako nije dobro da plan prihoda uglavnom ovisi o milijunima iz europske blagajne. Proračun izgleda kao protočni bojler iz kojeg curi, a ta topla voda koja bi trebala biti kao pomoć iz Europske unije, ako stigne stigne, a ako ne što nam preostaje. Evo znamo već iz osobnog života da premijer je ribič, strastveni ribič, voli ribolov pa nam preostaje jedino da uhvati zlatnu ribicu koja bi onda ispunila te želje - komentirala je Ingrid Antičević Marinović. 

Njezina kolegica Sabina Glasovac na prijedlog proračuna dat će i amandmane. Smatra nedopustivim rezanje subvencija prijevozu učenika, zatim kresanje 40 milijuna kuna zadarskom sveučilištu, te činjenicu da gradnja nove srednjoškolske zgrade u Pagu uopće nije u planu. Zadarsko sveučilište je od svih najgore prošlo u proračunu. Sigurno mu je puno i iznadprosječno rezano. Ovom prilikom javno molim i zadarske župana i gradonačelnika, ali i sve zastupnike iz Zadarske županije da podupru ovu inicijativu i naše amandmanei da spriječe oduzimanje potrebnih sredstava zadarskom Sveučilištu, da podrže naš amandman u kojemu tražimo izgradnju nove srednjoškolske zgrade u Pagu, istaknula je zastupnica Glasovac.

SDP-ovke su na kraju zaključile da je, sudeći po prijedlogu, proračun antizadarski. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.