Hrvatski radio

Radio Zadar

APN kupcima prezentirao stanove u Zadru

09.09.2021.

16:54

Autor: grad Zadar / HRT Radio Zadar

grad Zadar ( foto)

grad Zadar ( foto)

Foto: - / -

Agencija za pravni promet nekretininama, u suradnji s Gradom Zadrom, organizirala je danas prezentaciju stanova i kreditnih uvjeta za potencijalne kupce stanova s liste prvenstva za POS.Na prezentaciji je sudjelovalo i 5 poslovnih banaka, koje nude kredite za poticajnu stanogradnju.

Na početku prezentacije gradonačelnik Branko Dukić je pozdravio okupljene i dodao: Obišao sam nedavno gradilište, vjerujem kao i većina vas, i vidio kako napreduje gradnja suvremene zgrade.  Proces kod provedbe programa POS-ovih stanova je jasan, a došli smo i do ove faze u kojoj ćete dobiti potrebne informacije i uvid u katalog stanova. Ono što je posao ove gradske uprave u projektu  je komunalna opremljenost. Crvene kuće danas su potpuno komunalno opremljen kvart sa svom potrebnom infrastrukturom – pristupnim cestama, parkiralištem, energentima, vodovodom i odvodnjom. Uz javnu rasvjetu, pješačke površine i igrališta, planiramo i daljnje zahvate komunalnog uređenja i nabavu nove komunalne opreme. Ovaj projekt na Crvenim kućama meni kao gradonačelniku je sigurno jedan od najvažnijih jer donosi rješavanje stambenog pitanja za sto mlađih zadarskih obitelji. Krov nad glavom, posao, odgoj i obrazovanje djece ključni su za budućnost svake obitelji i donose mir i stabilnost. Najveći potencijal za razvoj Zadra njegovi su žitelji i na ovoj gradskoj upravi je odgovornost ponuditi im sve potrebne uvjete za bezbrižan život. Zato s ovom zgradom ne prestaje gradnja u vašem budućem kvartu. Ispod te zgrade projektirana je zgrada takozvanih centralnih funkcija u kojemu će biti osiguran prostor za ambulantu, vrtić i prostor za rad Mjesnog odbora. Do tog objekta prostornim planom predviđena je nova gradska osnovna škola za koju se provodi nivelacija projekta.

Zgrada POS-a koja je u izgradnji na Crvenim kućama imat će 100 stanova, kako je prezentirala Josipa Tokić iz APN-a, s maksimalnom cijenom od 1350 eura po kvadratnom metru, ali konačna cijena će se definirati u idućih mjesec dana. Kupci će moći otplaćivati stanove na kredit s rokom od 30 godina, uz jednu godinu počeka i uz prosječnu kamatu od 1,53%. Prema ugovorenim rokovima izgradnje, zgrada bi trebala biti dovršena krajem 2022. godine.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.