Hrvatski radio

Radio Zadar

Asfaltiran dio Trpimirove! Uskoro otvorenje

18.05.2015.

19:01

Autor: Toni Pajkin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Asfaltiran je dio Trpimirove obale od Gimnazije Franje Petrića do spoja s odvojkom za dječiji vrtić "Grigor Vitez". U utorak se očekuje nastavak radova i polaganje asfalta do Sutomiške ulice. Kad ti radovi budu gotovi, Trpimirova obala bi nakon gotovo 8 mjeseci mogla ponovo biti otvorena za promet. Važna je to vijest za stanovnike Dikla i Puntamike., jer će napokon prestati gužve oko osnovne škole Šimuna Kozičića Benje i na ostalim zaobilaznim cestama kuda se do sada prometovalo.

Službeno je bilo navedeno da će radovi trajati do kraja svibnja, no s obzirom da se u ponedjeljak radilo od 6 do 6 ( do 18 sati) možda sve bude i prije gotovo. Nakon što se obavi nadzor može se očekivati da će Trpimirova obala biti otvorena već početkom sljedećeg tjedna.

Bez obzira što je ulica zatvorena, već danas su se prvi biciklisti i motociklisti "provozali" po svježem asfaltu. No nije im bilo svjejedno kad su osjetili kako pod nogama gori, užareni asfalt i katran. Što bi o tome mogli pričati radnici koje je grijalo "odozgo i odozdo" i to 12 sati? 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.