Hrvatski radio

Radio Zadar

Autocesta od Posedarja do Sv. Roka i dalje zatvorena za sav promet

13.01.2022.

07:22

Autor: HAK

Bura i dalje puše pod Velebitom

Bura i dalje puše pod Velebitom

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog DC50-DC27-DC54); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su:

Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga; državna cesta Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (DC25) - zbog snježnih zapuha i vijavice. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici:

DC42 Poljanak (g.ž.LS)-Selište Drežničko;

DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje;

DC429 Selište Drežničko-Prijeboj;

ŽC5203 Dobroselo - Doljani -Srb i Otrić-Srb

ŽC5217 Bruvno-Mazin-Dobroselo;

LC59122 Šušanj-Ledenik;

LC59123 Šušanj-Konjsko;

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.