Hrvatski radio

Radio Zadar

Automobili bi uskoro mogli pričati

14.01.2020.

09:07

Autor: HINA

Automobili bi uskoro mogli pričati

Automobili bi uskoro mogli pričati

Foto: - / -

Otkako postoje, automobili ne mogu izravno komunicirati s pješacima i prolaznicima, ako se izuzme mogućnost trubljenja u trenutku kada se vozaču netko ispriječi na cesti. No to će se možda promijeniti, ako je vjerovati onomu što Teslin inovator Elon Musk piše na svojem Twitter računu.

Ako poželite, Teslini automobili uskoro će moći komunicirati s ljudima, tvitao je poduzetnik, objavivši video snimku Modela 3 koji se putem vanjskih zvučnika 'obraća' prolaznicima.

Pa nemojte samo stajati i zuriti. Uđite!, 'kaže' automobil, najavljujući da bi se Teslini automobili u budućnosti mogli koristiti i kao samostalni taksiji.

Tvrtka je poznata po nadogradnji softvera koji omogućuju dodatnu funkcionalnost Teslinim automobilima. No još se ne zna koji su Teslini modeli već opremljeni vanjskim zvučnicima potrebnima za realizaciju takve funkcije.
Odgovarajući jednome sljedbeniku na Twitteru, Musk predlaže kombiniranje ovakve mogućnosti s već postojećim alarmom pametnog automobila koji uz pomoć pametnog telefona vlasnika obavještava o potencijalnoj provali u vozilo.

Dodavanjem govorne funkcije, automobil bi bio u mogućnosti 'obratiti se' svima koji ga pokušaju ukrasti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.