Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Dukić: Slijedi novo financijsko ulaganje u KK Zadar

30.07.2019.

20:03

Autor: Željko Kapelari

B. Dukić: Slijedi novo financijsko ulaganje u KK Zadar

B. Dukić: Slijedi novo financijsko ulaganje u KK Zadar

Foto: - / -

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić na gradskom vijeću najavio je novu financijsku injekciju u KK Zadar te gradnju olimpijskog bazena. Oporbeni vijećnik SDP-a Gaši kaže da je vrijeme da u KK Zadar sami počnu tražiti sponzore.

Prekinuo je izlaganje direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića nakon što je oporba tražila odgovor na pitanje kako će se riješiti dugovanje KK Zadra prema Višnjiku od gotovo devet milijuna kuna.

„Nemojte se iznenaditi kada značajno povećamo donacije u stavki kapitalnih ulaganja za Košarkaški klub Zadar i na taj način zatvorimo dug prema Višnjiku. Razmišljamo kako bismo onda taj novac iskoristili za gradnju olimpijskog bazena. Nemojte se začuditi kada zavrtimo taj krug u iduće dvije proračunske godine a sve u svrhu kapitalnih ulaganja u Višnjik”.

Replicirao je Dukiću, oporbeni vijećnik SDP-a Erol Gaši koji je ponudio rješenje što bi ljudi u KK Zadar trebali uraditi da klub krene naprijed neovisno o pomoći Grada.

„KK Zadar jednostavno mora se početi oslanjati više na sponzore, točnije na traženje sponzora ako može. Ako ne može onda imamo problem i onda nismo klub kakav svi poznajemo nego smo KK Zadar za nešto drugo. Pošteno od Vas da ste najavili da će ići dodatna davanja za klub, tako da možemo očekivati nove rebalanse da bi se zatvarale određene financijske konstrukcije”.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.