Hrvatski radio

Radio Zadar

B. Kalmeta: "Zadar ne diše jedino kada je SDP na vlasti"

10.05.2017.

14:10

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta sazvao je konferenciju za novinare čiji povod su bile, kako je naveo, izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića i SDP-ovih kandidata da je „Vrijeme da Zadar konačno počne disati". Odgovara kako "Zadar ne diše jedino kada je SDP na vlasti" .

Odgovorno tvrdim da se od 2011.godine s dolaskom SDP-a na vlast do 2014. Zadru dogodilo puno toga lošega, naveo je Kalmeta, zaustavljeni je niz velikih projekata od Gaženice, preko centra Mocire do stagnacije zadarske Opće bolnice. Govoreći o Poliklinici ustvrdio je kako je tadašnja sanacijska upraviteljica iz Splita rekla da Poliklinika Zadru ne treba te da zgradu treba prodati, a zatim je najavio: 

               Kad smo kod Poliklinike već, oko 15.6. će radovi svi biti gotovi, osigurano je već 25 milijuna kuna za opremanje te Poliklinike i plus toga je bivši ministar Nakić osigurao 50 milijuna kuna  za izgradnju nove zgrade onkologije na mjestu sadašnje zgrade Zaraznog odjela. 

Za vrijeme SDP-a nije napravljen ni metar rive ni ceste, nije bilo ulaganja ni u školstvo ni u kulturu, tvrdi predsjednik županijskog HDZ-a, te izdvaja slučaj škole na Novom Bokanjcu:

             Da je SDP tada bio sposoban aplicirati potrebu izgradnje škola u Hrvatskoj, danas bi škola na Novom Bokanjcu bila gotova jer bi je financirali iz strukturnih fondova, a ovako ni to nisu bili sposobni pa ni to nisu napravili - tvrdi Kalmeta.  

Kroz čitav niz zakona Zadar se za SDP-ove vlasti razvlastio od institucija pa smo ostali i bez carine i porezne i drugih institucija, a sve se to , tvrdi Božidar Kalmeta , događalo uz klimanje glava lokalnih SDP-ovaca, pa je grad, dodaje, u stvari "prodisao s odlaskom SDP-a". Nisam kandidat za gradonačelnika i neću biti gradski vijećnik ali morao sam na SDP-ove flosklule reagirati kao žitelj grada i županije, zaključio je predsjednik županijskog HDZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.