Hrvatski radio

Radio Zadar

Bandić: Bit ću mandatar buduće Vlade

04.11.2015.

15:14

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za Milana Bandića nema ni početka ni kraja kampanje. Kako je izjavio na zadarskom Forumu, njegova kampanja traje 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Bandić očekuje da će biti mandatar nove hrvatske Vlade.

Milan Bandić se s kandidatima svoje liste u 9. izbornoj jedinici prošetao preko mosta do trga i Kalelargom do Foruma. Obraćajući se novinarima rekao je kako posao koji radi neizmjerno voli. I zato smatra da je najpogodniji za novoga hrvatskoga premijera. O programima političkih stranaka, kaže, ne mari previše. 

Pustite programe, programe napiše student četvrte godine Ekonomskoga fakulteta za tri dana. Samo je pitanje tko će to provesti. Imali smo u zadnjih 25 godina prekrasnih programa, oćeš livo, oćeš desno, oćeš kugu, oćeš koleru. Ali, što je na kraju? Na kraju je 50 milijardi duga, 300.000 nezaposlenih, a ovo sve što je obećano za iduće četiri godine, mi bi morali biti razvijeniji od Švicarske, rekao je Bandić.  

Bandić je komentirao i šefove dviju najvećih političkih stranaka i koalicija. Oni su buntovni tinejdžeri, koji se junače, koji će kojega na ruku dobiti, ali ovo nije borba, ko će koga na ruku. Ovdje je borba tko će na domaćem planu skupiti ljude koji nešto znaju da izvučemo Hrvatsku iz gospodarskoga gliba, istaknuo je Bandić.  

No, kako je rekao, ne bi mu smetalo da i jednom i drugom bude šef u novoj hrvatskoj Vladi. Poticaj za kandidatutu na parlamentarnim izborima Bandiću je pet uzastopnih mandata na čelu grada Zagreba. Očekujem najbolji rezuktat, te nitko neće formirati većinu u Saboru bez liste koalicije Rada i solidarnosti na čelu s Milanom Bandićem. To ću vam reći i u nedjelju navečer. Postoje tri scenarija. Najmanje loš scenarij je da budem na čelu manjinske vlade, drugi je da budem na čelu vlade velike koalicije, što bih zagovarao, i treće najbolje, ako se ova dva scenarija ne ostvare, raspisivanje novih izbora, što nije nemoguće, naglasio je Milan Bandić. 

Zaključio je da od kampanje ne očekuje ništa, jer u njegovu slučaju, kako kaže, traje 24 sata dnevno, 265 dana u godini. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.