Hrvatski radio

Radio Zadar

"Banina" dobiva novo ruho

17.11.2016.

19:35

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sportsko-rekreacijski centar na Višnjiku, kod Zadrana poznatiji pod nazivom "Banina", doživjet će početkom iduće godine ozbiljnije izmjene. Bit će obnovljena atletska staza i još sedam košarkaških, nogometnih i odbojkaških igrališta te ukupna vanjska rasvjeta.

Cilj je da Sportsko rekreacijski centar postane sportski kampus odnosno "malo olimpijsko selo". Zadarski gradonačelnik tvrdi da nema govora ni o kakvoj prodaji vrijednog zemljišta kako su neki insinuirali.

Božidar Kalmeta: Ono što je važno, sve ono što će se danas napraviti ostat će i dalje u funkciji i to besplatno svima onima rekreativcima koji ovo koriste. Klubovi koji su prije koristili sve ovo besplatno, odnosno, grad ih financira i nakon toga što je ŠC Višnjik preuzeo menadžeriranje nad cijelim ovim prostorom, njihov status se ništa nije promijenio na gore, dapače, oni dalje ovo koriste besplatno.

Obnova doista dotrajalih igrališta i staze počinje u siječnju iduće godine, trajat će 3-4 mjeseca.

Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra: Gdje će pet zadarskih klubova: AŠK Zadar, AK Olympionik, A. Stepinac, Festina Lente i AK Start i još Škola trčanja i atletskih veterana i plus još 30 udruga sportske rekreacije dobiti stvarno moderan atletski centar.

U drugoj fazi projekta, koja je za sad samo na papiru i nije prošla nikakvu zakonsku proceduru, predviđena je izgradnja niza sadržaja poput teniskog centra, vanjskih plivališta, aquaparka i hotela.

Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik: Hotel nam je u budućnosti jako potreban i sa hotelom bi zaokružili ovu cjelinu koja bi bila, mogu aslobodno reći jedna od najboljih sportskih centara.

U obnovu igrališta, atletske staze i rasvjete utrošit će se 3, 5 milijuna kuna, a u potpunosti će je financirati Grad Zadar.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.