Hrvatski radio

Radio Zadar

Beba je dobro i danas izlazi iz bolnice

07.01.2015.

11:04

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Desetomjesečna beba koja je teško ozlijeđena u pucnjavi u Zadru uoči božićnih blagdana, oporavila se od ozljeda mozga i danas napušta Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

To nam je potvrdio dr. Miroslav Đurašin, koji je vodio liječenje bebe:

Liječenje je završilo, beba je u cijelosti dobro, lijepo se oporavlja. Funkcije koliko mi vidimo su u redu. Ostalo će se pratiti tijekom idućih mjeseci, i otpušta se danas iz bolnice i nadamo se da dolazi danas u vaš lijepi grad Zadar. Od početka se beba dobro borila, bila je stabilna, izborila se dobro za sve vitalne funkcije. Nije bilo nikakvih većih komplikacija, i ono što smo prognozirali cijelo vrijeme da će ići dobrim tijekom, hvala Bogu se i uspjelo ostvariti.    

Dr. Đurašin dodaje kako se mala djeca brzo oporavljaju od svih vrsta ozljeda, brže od veće djece i odraslih, zbog čega je cijeli liječnički tim otpočetka bio optimističan.   

Bebin otac, Marino Orlović (49) na žalost nije bio te sreće. Od više prostrijelnih rana preminuo je u zadarskoj bolnici 28. prosinca prošle godine. Zlatko Svirčić (56), koji je iz pištolja pucao u oca i bebu nakon određivanja pritvora prevezen je u zagrebačku bolnicu za osobe lišene slobode zbog lošega zdravstvenoga stanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.