Hrvatski radio

Radio Zadar

Benkovac s 35 milijuna kuna obnavlja nerazvrstane ceste

25.04.2020.

15:18

Autor: Radio Zadar/Grad Benkovac

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Jedan od projekata koji su dio Intervencijskog plana Grada Benkovaca je „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta – 1. faza“ ukupne vrijednosti 35.004.700,07 HRK s intenzitetom potpore od 85%. Unutar prve faze predviđeno je 5 grupa radova

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima je program koji koristi sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a provode ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Program obuhvaća urbanu regeneraciju 5 pilot-područja, malih gradova putem Intervencijskih planova. Jedno od pilot-područja je i grad Benkovac sa svojim projektima koji doprinose razvojnim prioritetima i ciljevima.

Jedan od projekata koji su dio Intervencijskog plana Grada Benkovaca je „Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta – 1. faza“ ukupne vrijednosti 35.004.700,07 HRK s intenzitetom potpore od 85%.

Unutar prve faze predviđeno je 5 grupa radova:

1. grupa: Rekonstrukcija i sanacija ceste L 63125 (Obuhvaća ulice Stjepana Radića, Don Mate Klarića, knezova Šubića Bribirskih i dio Šetališta kneza Branimira)

2. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Ulice kralja Dmitra Zvonimira

3. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Ulice Antuna Mihanovića

4. grupa: Rekonstrukcija i sanacija Velebitske ulice

5. grupa: Rekonstrukcija dijela ceste Miranje – kamenolom Somar

Dana 6. travnja 2020. godine započeli su radovi na Velebitskoj ulici (Grupa 4) čija je vrijednost 6.733.101,67 HRK od ukupnog iznosa projekta. Izvođač radova je Strabag d.o.o. iz Zagreba, a Stručni nadzor nad građenjem je Civil engineering consultancy d.o.o. iz Zadra. Predviđeni rok za završetak radova je početak listopada 2020. godine, kada bi ulica po obavljenom tehničkom pregledu trebala biti privedena namjeni.

Dana 17. travnja 2020. godine započeli su radovi na cesti Miranje – kamenolom Somar (grupa 5) čija je vrijednost 2.814.507,29 HRK. Izvođač radova je Strabag d.o.o. iz Zagreba, a Stručni nadzor nad građenjem je PRONA-GRAD d.o.o. iz Zagreba. Predviđeni rok za završetak radova je kraj studenog 2020. godine, kada bi ulica po obavljenom tehničkom pregledu trebala biti privedena namjeni.

Specifični cilj projekta je izgradnja lokalnih cesta u gradu Benkovcu u svrhu podizanja kvalitete života, stvaranja preduvjeta za gospodarski razvoj i razvoj turizma. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.