Hrvatski radio

Radio Zadar

Benkovac: Svečana sjednica Gradskoga vijeća bez nagrađenih

10.06.2016.

14:21

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Dana Grada i blagdana Sv. Ante, u Benkovcu je održana svečana sjednica Gradskoga vijeća. Sjednica je, tradicionalno, održana u prekrasnom ambijentu srednjovjekovnoga Kaštela Benković, no ove godine bez dodjele nagrada i priznanja.

Iako je poduži popis učinjenoga u proteklom razdoblju na benkovačkom području svečana sjednica gradskog vijeća Benkovca ove je godine protekla bez laureata. O razlozima gradonačelnik Branko Kutija:

Pa jednostavno premali broj je bio predloženih, znači građani su imali mogućnost i udruge kao i svake godine predlagati, ove godine toga nije bilo, ja tu ne vidim nikakvu posebnost. Mi smo poljoprivredni i stočarski kraj i ljudi se bave sa svojim svakodnevnim obvezama, poslovima, i mislim da je i to razlog. Ništa drugo - dodao je gradonačelnik Kutija.

U osvrtu na učinjeno u proteklom razdoblju gradonačelnik Kutija posebno je istaknuo značaj završetka pročistača otpadnih voda, ekološkog projekta teškog gotovo 20 milijuna kuna.

Za 10-ak dana ćemo imati i službeno otvaranje, to je jedna lijepa priča. 

Ima ih još. Do kraja godine bit će završena izgradnja mjesne vodovodne mreže u Smilčiću kao i rekonstrukcija prometnice Smilčić-Pridraga. Ovoga mjeseca završava natječaj za izgradnju novog centra za socijalnu skrb - nabraja gradonačelnik Kutija. Računa se i na značajna EU sredstva unutar pilot projekta koji obuhvaća pet gradova. 25 milijuna eura predviđeno je za Benkovac:

Do kraja šestog mjeseca imali smo zadatak napraviti tzv. analizu stanja i ona je gotova  i do kraja godine moramo napraviti tzv. intervencijski plan temeljem kojega će se onda raditi pojedini projekti. Ukupno je nominirano 174-175 projekata.

Gradu Benkovcu predstoji tako vrlo izazovno razdoblje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.