Hrvatski radio

Radio Zadar

Benkovačko kulturno ljeto počinje 13. lipnja

11.06.2013.

13:04

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kaštelu Benković u Benkovcu predstavljen je program 3. Benkovačkog kulturnog ljeta. Manifestacija počinje 13. lipnja na blagdan sv. Ante koji se obilježava kao Dan grada i to koncertom Marijana Bana na Trgu Domovinske zahvalnosti.

Inače, u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta i ove godine održat će se brojna događanja, kao što su Vinfest, Ravnokotarska fišijada, Miss Sela, Bukara Benkovac i Gastro festival Benkovački Prisnac. Cilj je benkovački kraj promovirati kao odredište etno i eko turizma - rekao je gradonačelnik Branko Kutija koji je istaknuo da od Ravnih Kotara i Bukovice želi učiniti "malu Istru":

      "Znači postoji temeljna razlika između nas i mora, a to je broj ljudi. Na moru nije potreban veliki trud da privučete ljude jer su oni već tamo. Za razliku od nas, mi smo ovdje u poziciji da sadržajem dovlačimo ljude u ovaj prostor i to jest naša intencija i u tome ćemo uspjeti. Ovo što Vanja Čvrljak voli reći da ćemo postati "mala Istra", znači tu ne treba previše tople vode, to je poznata špranca kako to treba odraditi. Naravno vrijeme je faktor koji će pokazati jesmo li u pravu " - rekao je gradonačelnik Benkovca Branko Kutija.

Novost ove godine je i nešto više koncerata. Većina će ih se održati u Kaštelu Benković, a osim tradicionalne Večeri klapske pisme i Festaivala Glazbenih amatera, nastupit će Deris Jam i Martin Thomas. Najveći koncert priprema se za Dan Domovinske zahvalnosti, a Benkovačko kulturno ljeto završit će 17.kolovoza koncertom pod nazivom Vlajternativa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.