Hrvatski radio

Radio Zadar

Benkovcu 3,3 milijuna kuna za uređene dječjeg vrtića u sklopu zgrade POS-a

25.08.2019.

10:19

Autor: HRT Radio Zadar / Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

foto: Grad Benkovac

Foto: - / -

Grad Benkovac započeo s provedbom Ugovora o financiranju za provođenje projekta „Privođenje namjeni dječjeg vrtića u sklopu zgrade POS-a“.

Ugovor je potpisan s agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu projekta financiranog iz mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“; Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ sektor – dječji vrtići. Intenzitet potpore je 100% od ukupno prihvatljivih troškova projekta, čiji je iznos prema Ugovoru o financiranju 3.332.090.35 kuna.

Izvođač radova je Reliance d.o.o. iz Splita, Stručni nadzor nad građenjem je OUIG Željko Čirjak, koordinator zaštite na radu pri izvođenju radova je obrt“ Koordinator zaštite“ iz Zadra.

Predviđeni rok za završetak radova je početak studenoga 2019. godine, kada bi objekt dječjeg vrtića po tehničkom pregledu trebao biti priveden namjeni. Opći cilj projekta je stvoriti odgovarajuće uvjete za odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi te smanjiti socijalne razlike i pružiti jednake mogućnosti svoj djeci s područja Grada Benkovca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.