Hrvatski radio

Radio Zadar

Benzinska crpka podijelila Virane

07.12.2017.

13:21

Autor: Žana Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Vir bez podjela na konferenciji za novinare optužila je virskog načelnika Kristijana Kapovića da opstruira sve otočne investicije od kojih nema koristi on ili njegova obitelj. Smatraju kako u slučaju izgradnje benzinske postaje nema ništa sporno.

Proračun Vira troši se netransparentno i nije u funkciji razvoja otoka. Kroz proračun općine Vir prošla je milijarda kuna i mislim da je sramotno da se niti jedna ozbiljnija investicija nije desila, a evo sad kad se dogodila jedina investicija u zadnjih 15 godina Kapović je osporava, kazao je Igor Vučetić. Dodao je kako upravo načelnik mešetari sa zemljištem: Upravo kroz taj prostorni plan se vidi pogodovanje načelnika sebi, svojoj obitelji i svojim vijećnicima. Mi smo to također prijavili USKOK-u ali je sve ostalo u nekim ladicama, iz samo njima poznatih razloga.

Mene ne iznenađuje njegov nasilnički govor, jer sam se u to sto puta uvjerila na sjednicama općinskog vijeća, kazala je Jadranka Otreša: vrši nasilje i teror, vrijeđa vijećnike, a sve pod pokroviteljstvom predsjednika općinskog vijeća.

Kao i kolege iz Udruge Vir bez podjela, i Frane Vučetić smatra kako je benzinska crpka na otoku nužna, a projekt investitora Tri Bartula po njima nije sporan

Upravo se sada odvija drama u Viru da su sve općinske tvrtke s načelnikom na čelu ogradile prostor gdje će se graditi benzinska postaja.

Istodobno, Općina Vir šalje nam priopćenje. Pišu kako će svim pravnim sredstvima zaštiti javni interes i onemogući bespravnog investitora u izgradnji benzinske postaje. Najavljeno je kako će, uz ostalo podnijeti Zahtjev za poništenje građevinske dozvole. Kaznene prijave USKOK-u protiv svih nadležnih koji su sudjelovali u donošenju građevinske dozvole, načelnik Vira Kristijan Kapović već je podnio.
Prijave Uskoku, na Viru pljušte s jedne i druge strane. Pravorijek će donijeti sudovi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.