Hrvatski radio

Radio Zadar

Beside i užance kroz naši volti

20.04.2013.

13:38

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 19 sati u restoranu Sovinje u Tkonu,Udruga za očuvanje kulturne baštine otoka Pašmana „Volat“ održati će literarnu večer pod zajedničkim nazivom „Beside i užance kroz naši volti“.

U 19 sati u restoranu Sovinje u Tkonu,Udruga za očuvanje kulturne baštine otoka Pašmana „Volat“ održati će literarnu večer pod zajedničkim nazivom „Beside i užance kroz naši volti“.

Ovo je samo dio u nizu nastavaka realizacije projekta"Pašman u srcu" osmišljenog s ciljem promicanja i očuvanja kulturne baštine te unaprjeđenje ruralnog razvitka otoka Pašmana.

Nakon nastupa domaćih autora recitatora, posjetitelji će moći pogledeati dokumentarni film o zaboravljenim otočnim rukotvorstvima: tkanje tapeta,izrade opanaka i pletenja siknjice.

Inače u sklopu realizaciju ovog projekta predviđene su i likovne i literarne  radionice pod nazivom „Volat moje babe“ i „Konoba moga dida“ u suradnji sa osnovnim školama na otoku.

Održavanje ovakvih večeri predviđeno je u nekoliko mjesta na otoku Pašmanu u predsezonskom i sezonskom periodu.

Ovim projektom će se podići razina svijesti o vrijednosti nematerijalne i materijalne baštine otoka Pašmana kao i važnosti očuvanja i promoviranja iste među stanovnicima otoka Pašmana i šire javnosti.

Projekt "Pašman u srcu" je osmišljen kako bi se nove generacije stanovnika otoka Pašmana upoznale sa vlastitom tradicijom te kako bi istu približili stanovništvu izvan otoka, sve sa ciljem očuvanja i promicanja kulturne baštine  otoka Pašmana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.