Hrvatski radio

Radio Zadar

Bespovratna sredstva za turističke ideje

05.01.2015.

10:31

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidirajte se za bespovratna sredstva Turističke zajednice Zadarske županije. Pogotovo ukoliko ste poduzetni i imate ideju kako motivirati turiste da nas posjete te znate kako doprinijeti stvaranju prepoznatljivosti naše županije. Natječaj traje do 24. siječnja 2015. godine. Objavljujemo ga u cijelosti.

JAVNI POZIV za kandidiranje prema programu "Potpore događanjima" u 2015. godini. 

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije za događanja na teritoriju Zadarske županije koje doprinose zadanim ciljevima odnosno prvenstveno i isključivo stvaranju motiva dolazaka turista na destinaciju, smanjenju sezonalnosti, stvaranju prepoznatljivog imidža zadarske regije, umrežavanju i poticanju suradnje u vidu destinacijskog menadžmenta, usmjeravanju fokusa na obogaćivanje proizvoda destinacije i podizanju razine atraktivnosti ponude destinacije.

Prednost pri dodjeli sredstava ostvarit će događanja čiji se program uklapa u godišnji Plan događanja destinacije, sadržaja usmjerenog direktno na turiste, obuhvaća duži vremenski period, uklapa i razvija ključne proizvode destinacije/regije sukladno strateškim dokumentima, doprinosi smanjenju sezonalnosti te podiže atraktivnost destinacije.

 

Jedan od glavnih ciljeva ovakve provedbe dodjele potpora jest, uz transparentnost i jasno definiranje ciljeva i svrhe programa, poticanje usvajanja destinacijskog menadžment modela. Iz tog razloga cijeli sustav turističkih zajednica u Županiji uključen je u ovaj program, a kako bi se poticalo aktivno razvijanja suradnje svih dionika na destinaciji, te usmjeravalo ka aktivnom djelovanju u kreiranju cjelogodišnjih programa događanja sa svim potencijalnim i realnim organizatorima događanja.

Rok za dostavu kandidatura lokalnim turističkim zajednicama je 24. siječanj 2015. g., a više informacija o uvjetima kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije pod kategorijom Business: http://www.zadar.hr/hr/business.php.

Konačnu odluku o potporama događanjima u 2015. godini donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.