Hrvatski radio

Radio Zadar

Betonirani prvi nosači budućeg sunčališta

09.01.2021.

10:54

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM

foto: SJM

Foto: - / -

Riječ je o najzahtjevnijem dijelu izgradnje 225 metara duge šetnice koja se u tom dijelu grada uređuje od siječnja prošle godine. Grad Zadar i ministarstvo turizma ulažu 3 milijuna 200 tisuća kuna u projekt koji bi trebao ovaj dio Dikla učiniti još atraktivnijim.

Izvođač radova je zadarska tvrtka Submission, a po projektu Bogdana Marova do početka ljeta prošle godine uredilo se kupalište i pripremilo za temeljenje nosača. Nažalost vremenski uvjeti nisu išli na ruku graditeljima, pa su prvi nosači sunčališta betonirani tek prije 15 dana. Koliko će to poremetiti dinamiku projekta pitali smo gradskog pročelnika za graditeljstvo Darka Kasapa:

Bilo je puno kišnih kao i vjetrovitih dana koji su otežavali radove u moru ali u ponedjeljak 11. siječnja nastavit će se s radovima i mi očekujemo da će prva sekcija nosača biti montirana u idućih  10-ak dana, na samoj poziciji u šetnici - odgovara Kasap.

To je tek prvi dio sekcije u duljini od 5 metara, nakon toga će se graditi novi stupovi za iduću sekcij i betionirati u moru dodaje Kasap : Takvih je ukupno 6 sekcija,  sve skupa trebalo bi biti gotovo do četvrtog mjeseca ako to omoguće vremenske prilike i pandemija koronavirusa - naveo je Kasap za program Radio Zadra.

Prvobitni rok za izvođenje radova bio je 6 mjeseci, no korona pendemija usporila je i ovaj projekt. Nadajmo se da će ovo ljeto onda središnji dio dikljanske šetnice zasvijetliti pod noćnom rasvjetom nad škrapama odnosno pod novim sunačalištem. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.