Hrvatski radio

Radio Zadar

Bez procesije na svetkovinu Gospe od Zečeva u Ninu

15.05.2020.

12:11

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Gospa od Zečeva koja se časti se u Ninu pet stoljeća, kada na svetkovinu ninsko svetište tradicionalno pohodi tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije, ove godine procesija s kipom Gospe od Zečeva kroz mjesto neće se održati, javili su iz Zadarske nadbiskupije.

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva svečano se slavi u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, u ponedjeljak 18. svibnja.

Svečano misno slavlje u 11,00 sati na Višeslavovom trgu pokraj župne crkve sv. Anselma predvodi o. Damjan Kružičević, OSB, iz benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Svečano koncelebrirano slavlje u 19,00 sati na Višeslavovom trgu u središtu Nina predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Misna slavlja u 6, 7, 8.30 i u 9.30 sati održavaju se u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu.

Gospa od Zečeva časti se u Ninu pet stoljeća. Na tu svetkovinu ninsko svetište tradicionalno pohodi tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije. Ove godine procesija s kipom Gospe od Zečeva kroz mjesto neće se održati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.