Hrvatski radio

Radio Zadar

Bibinjci ispratili mladog Jakova Deliju na put u - Real Madrid!

19.08.2016.

19:41

Autor: HRT centar Zadar / Šime Sikirić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi Bibinjac trenutačno živi svoje snove. On je između ostalih proglašen jednim od najboljih igrača kampa Real Madrida, koji se proteklog proljeća održao u Biogradu na Moru. Sad će trenirati i uživati u pravom kampu u srcu Španjolske na travnjaku svog omiljenog kluba.

Sve još izgleda nestvarno – kaže nam Jakov Delija, mladi Bibinjac koji trenutno živi svoje snove, naime on je između ostalih proglašen jednim od najboljih igrača kampa Real Madrida, koji se proteklog proljeća održao u Biogradu na Moru. Sad će trenirati i uživati u pravom kampu u srcu Španjolske na travnjaku svog omiljenog kluba. Općina Bibinje pomogla je skromnom donacijom jer u Madrid idu i roditelji mladog Jakova koji troškove smještaja i putovanja moraju platiti iz vlastitog džepa.

- Sve je počelo iz novina, pročitali smo da se taj kamp otvara u Biogradu i prijavili smo ga preko interneta, baš tako smo i saznali da je on jedan od najboljih. Jako smo ponosni – rekao nam je Ante Delija, koji je i sam uzbuđen zbog putovanja u Madrid.

Jakov će biti smješten u poznatom parku Valdebebasu, kompleksu koji ima površinu od oko 1.200.000 m2.

- Ovo putovanje u Real Madrid je najveća motivacija što on može iskušati na svojoj koži. Bit će mnogo klubova koji gledaju jako ozbiljno na dijete koje je bilo odabrano za put u Real Madrid, jer je to odskočna daska za igrače, a i drugi klubovi žele vidjeti što je Real Madrid vidio u vašem djetetu – piše u pismu roditeljima koje potpisuje slavni španjolski agent Josep Maria Minguella.

Brojni sumještani s ponosom su ispratili mladog Jakova koji se treba dokazati pred zahtjevnom publikom, ali i pred jakom konkurencijom, on ipak ima jednu skromnu želju – upoznati Luku Modrića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.