Hrvatski radio

Radio Zadar

Bibinje: Općinska komunalna tvrtka preuzela vrijednu nekretninu

23.07.2019.

18:08

Autor: HRT Radio Zadar / Š. Sikirić

foto: Leo Banić

foto: Leo Banić

Foto: - / -

Na velikom javnom natječaju u listopadu prošle godine, INA d.d. raspisala je prodaju svojih nekretnina diljem države. Općina Bibinje odlučila je otkupiti vrijedno zemljište u njihovom mjestu, te su preko svoje komunalne tvrtke Bibinjac, poslali ponudu za nekretninu tzv. Plinare.

Nekretnina se prostire na gotovo 16 000 metara kvadratnih, a uključuje i upravnu zgradu, skladište, pomoćne objekte.

Uprava INA-e u travnju ove godine, donosi odluku o prihvaćanju ponude od strane bibinjske komunalne tvrtke Bibinjac, te se početkom svibnja pristupa potpisivanju ugovora.

Cijeli posao se zaključuje prošli tjedan, kad se isplaćuje predmetna nekretnina.

- Bilo je više razloga da se javimo na natječaj. Jedan od razloga je svakako organizacijska potreba da komunalac bude na jednom mjestu. Tvrtka je odavno premašila gabarite garaže bivšeg DVD-a, a također je neprimjereno da Uprava bude u prostorijama mjesne mrtvačnice – govori nam direktor komunalne tvrtke Bibinjac John Ivan Krstičević.

Vrijedno zemljište nalazi se nasuprot nekadašnje željezničke stanice, a od mora je udaljeno svega 150 metara što ovo zemljište čini još atraktivnijim.

- Motiv koji je sigurno bio od krucijalne važnosti jest onemogućavanje revitalizacije plinskih ili kemijskih postrojenja. Mislim da smo na ovaj način takve varijante trajno onemogućili – kaže nam načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

Cijeli posao oko kupovine predmetne nekretnine snažno je podržalo i Općinsko vijeće koje je čak u tri navrata donijelo jednoglasne odluke.

- Ovakav posao se ne može napraviti bez snažne podrške Općine, pa moja zahvala u prvom redu ide načelniku Općine Brunu Bugariji koji je beskompromisno prihvatio ideju o kupnji „plinare“. Također se moram zahvaliti i Općinskom vijeću na jedinstvenom stavu po ovom pitanju. Zahvaljujem se i ministru financija Zdravku Mariću koji je dao suglasnost Općini Bibinje za jamstva komunalnom poduzeću – nastavlja direktor Bibinjca, Krstičević.

- Općina će svakako nastojati iskoristiti prostor koji će biti u funkciji mjesta. U tom pogledu svakako će se konzultirati i urbanistička struka kako bi taj prostor na što bolje mogući način bio iskorišten – odlučan je načelnik Bugarija.

Ono što slijedi nakon primopredaje objekta od strane Uprave INA-e, su radovi na adaptaciji postojećeg objekta i kako nam je rekao direktor komunalne tvrtke do jeseni ulazak njegovih djelatnika u nove prostorije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.