Hrvatski radio

Radio Zadar

Biciklijada na Pagu

22.06.2013.

07:40

Autor: Ivana Brković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na relaciji Pag -Kolan - Šimuni - Pag danas Paški cikloturistički maraton od 14 sati, rekreacija i zabavni program

U gradu Pagu danas se održava Paški cikloturistički maraton. Organizatori su Turistička zajednica grada Paga, udruga Moj bicikl i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag. Start maratona je u 14 sati, dužina rute je 43 kilometra i to s dvjema okrijepnim točkama u Kolanu i Šimunima. Predstavnica udruge Moj bicikl Tamina Širola napominje kako osim rekreacije, svi posjetitelji mogu očekivati i dobru zabavu.

"Nije važno jeste li sportaš ili ne, pridružite se i uživajte u vizurama otoka Paga ! Očekujemo veliki broj sudionika i izvrsnu zabavu. Biciklisti će se kretati na relaciji Pag-Kolan-Šimuni-Pag" napominje Širola.

Turistička zajednica dočekat će sudionike maratona sa nagradama i priznanjima na Rivi, a večera i druženje nastavljaju se u DVD Pag, dok će se na rivi održati zabavni program. Prijave su na dan maratona u Turističko informativnom centru grada Paga, a početak vožnje u 14.oo sati s Branimirove obale u Pagu.

Zbog sudjelovanja mnogobrojnih turista iz Italije, Slovenije, Njemačke ovaj maraton poprimio je međunarodni karakter kvalitetne promidžbe otoka Paga kao cikloturističke destinacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.