Hrvatski radio

Radio Zadar

Biciklistička utrka Velika Nagrada 1. svibnja

01.05.2016.

08:20

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas se održava pedeset i sedma po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja“, biciklistička utrka koja se u zadnjih 17 godina vozi u spomen na Damira Zdrilića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 11 kategorija. 

U 12 i 15 prva je na programu utrka najmlađih kategorija koji voze 3 kruga, zatim u 13,45 zajednička utrka seniora, juniora, veterana i rekreativaca. Oni voze 7 krugova u ukupnoj dužini od 52 km. Zadnja utrka programa je Kup utrka Mlađih juniora u dužini od 45km sa kojima starta i ženska kategorija. 

Za Bk Zadar između ostalih nastupaju hrvatske juniorske državne reprezentativke Maja Perinović i Josipa Šintić. Visoki plasman očekuje se i od najboljeg hrvatskog vozača u kategoriji do 15 godina Olivera Gojkovića koji također brani boje Biciklističkog kluba Zadar. 

U Zadar po prijavama dolazi 145 biciklista iz 20 hrvatskih klubova te nekolicina vozača iz susjedne Slovenije i BiH što jamči da će 57. VN 1. Svibnja biti i ove godine jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza. 

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje organizatori pozivaju da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.