Hrvatski radio

Radio Zadar

Biciklom oborio starca na pješačkom prijelazu

20.08.2015.

18:00

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska policija moli svjedoke prometne nesreće na Putu Nina blizu raskrižja s Putem Petrića, koji su jučer oko 9 sati vidjeli kako biciklist na pješačkom prijelazu obara 72-godišnjega pješaka, da se jave u najbližu postaju ili na broj 192.

  Jučer, oko 09 sati, na  Putu Nina u Zadru,  neposredno prije raskrižja s Putom Petrića, NN vozač upravljao je biciklom te dolaskom ispred raskrižja s Putom Petrića, iz neutvrđenog razloga, biciklom udara u 72-godišnjeg pješaka koji je, u tom trenutku, prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed pada pješak je teško ozlijeđen, a nakon nesreće nepoznati je biciklist pružio pomoć ozlijeđenom pješaku, a potom se udaljio s mjesta događaja.

      Tijekom kriminalističkog istraživanja, policija je došla do saznanja da je NN biciklist muškarac mlađe životne dobi, visok od 170-180 cm, srednje tjelesne građe, kratke crne kose, a upravljao je biciklom  plave boje.  

     Policija vjeruje da kod vozača nije postojala namjera da prikrije svoje sudjelovanje u nesreći, stoga apeliramo da se isti javi Postaji prometne policije Zadar poradi zatvaranja kriminalističkih istraživanja.

     Isto tako mole se svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o događaju  da se jave Postaji prometne policije na broj 345-135 ili Operativnom komunikacijskom centru Policijske uprave zadarske na tel.192.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.