Hrvatski radio

Radio Zadar

Bili brig : Nemamo parkinga, zelenih površina, kulturnih sadržaja...

16.05.2018.

22:53

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Bili brig : Nemamo parkinga, zelenih površina, kulturnih sadržaja...

Bili brig : Nemamo parkinga, zelenih površina, kulturnih sadržaja...

Foto: - / -

Zapuštena dvorišta i poslovni prostori, nedostatak dječjih igrališta, kulturnih sadržaja - neki su od problema koji muče žitelje Bilog briga. Čulo se to na sinoćnjoj javnoj tribini Eko Zadra "Kako unaprijediti stanovanje u naselju Bili Brig".

Tema je to i projekta Gradionica koji bi u suradnji s Društvom arhitekata Zadar i gradom Zadrom trebao rezultirati rješenjem nekog od spomenutih problema, po uzoru na prošlogodišnji KvartArt projekt. Evo na što su sve građani uz ostalo upozorili na tribini održanoj u osnovnoj školi Zadarski otoci:

Ususret sinoćnjoj tribini aktivisti udruge Eko Zadar proveli su online anketu na istu temu, a ona je osim već spomenutih mana, ukazala i na ono što žitelji ove gradske četvrti smatraju prednošću svoga kvarta. Koordinatorica projekta Nives Rogoznica:   Dostupnost i blizina javnih sadržaja, miran kvart, kvaliteta planiranja naselja

Prednosti i mane nastojat će pomiriti članovi Društva arhitekata Zadar u suradnji s gradskim službama i Mjesnim odborom Bili brig. Predsjednica Društva Nives Kozulić:  Nastojimo građanima pomoći malim intervencijama u prostoru , kako bi pomogli kvalitetu življenja u vašem kvartu, kazala je

Dobro posjećenoj tribini ( 70-ak građana )  u Osnovnoj školi Zadarski otoci nazočio je i gradski pročelnik Šime Erlić te, pozvavši se na uspjeh projekta  KvartArt  najavio njegovu sličnu verziju i za Bili Brig. Na tribini se čulo i kako je suradnja struke i građana u  projektu Gradionica - KvartArt rezultirala građevinskim radovima na uređenju jedne lokacije u Stjepana Radića. Gospođa Kozulić je navela kako je danas počelo uređenje jednog trga, lijepog javnog prostora za građane koji ni ne znaju da ga u svom kvartu imaju.

Reportažu sa sinoćnje tribine poslušajte u našoj emisiji U objektivu u petak 18.svibnja od 12 sati i 15 minuta.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.