Hrvatski radio

Radio Zadar

Bilosnić izložbom u Znanastvenoj obilježava 75/55

03.10.2022.

08:29

Autor: Radio Zadar

Izložba TMB

Izložba TMB

Foto: - / -

U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine s početkom u 18 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, otvara se Izložba knjiga Tomislava Marijana Bilosnića. Izložba je upriličena uz Bilosnićev jubilej - 75. godišnjicu života i 55. godišnjicu umjetničkog rada.

Na Izložbi će biti predstavljeno ukupno 170 Bilosnićevih izdanja koja je ovaj autor objavio tijekom proteklih pola stoljeća umjetničkoga rada. Izložba je koncipirana žanrovski, pa će se tako posebno moći razgledati knjige njegove poezije, proze, putopisa, dječje književnosti, publicistike, povjesnica, izdanja objavljena na stranim jezicima i drugim zemljama kao i knjige posvećene njegovu umjetničkom radu. 


Uz knjige moći će razgledati i izbor Bilosnićevih plakata s izložba slika, fotografija, promocija knjiga i drugih manifestacija.


Izložba u Znanstvenoj knjižnici Zadar ostaje otvorena do subote, 8. listopada 2022. godine.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Kulturoskop

Svakog utorka i četvrtka u Kulturoskopu od 16.15 sati s vama je Maja Milin. Donosi vam pregled događaja i novosti u kulturnom životu Zadra, Zadarske županije i Hrvatske. Razgovore s umjetnicima, osvrte i najave.

Poslušajte u Slušaonici