Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd Boat Show rasprodan u rekordnom vremenu

24.09.2016.

13:22

Autor: HRT centar Zadar / BBS tim

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložbeni prostor za ovogodišnji sajam je ispunjen u rekordnom vremenu, te će označiti 18. rekordni sajam po broju izlagača i plovila. Provode se planovi za smještajem izlagača na listi čekanja kako bi se napravila preraspodjela prostora marine od 32,800m2.

Očekujte vidjeti više od 300 registriranih izlagača i više od 300 plovila na sajmu.

Biograd Boat Show postaje punoljetan

Biograd Boat Show navršava 18 ove godine, a posjetitelji će vidjeti znakove zrelosti. Očekujte vidjeti sav izložbeni prostor rasprodan i najširi spektar proizvoda u ponudi do sada. Sajam je postao okupljalište za hrvatsku nautičku industriju i označava kraj nautičke sezone, te početak nove nautičke poslovne godine. Može se primjetiti da je ovogodišnja nautička sezona bila uspješna, pogotovo uz porast prodaje novih plovila. To bi se trebalo odrazititi i na sajam gdje će biti prikazan dobar izbor novih plovila.

Svjetska premijera hybridne motorne yahte Greenline 36 jedna mnogih novih predstavljanja na sajmu. Greenline je svjetski lider u električnim / dizel hibridnim jahtama, a Greenline 36 obilježava uvođenje svoje 5. generacije hibridne tehnologije, a prvi model kao novi samostalni proizvođač plovila. Volvo proširuje svoju izložbu uključujući "pop-up" salon i 7 automobila

Volvo je dugo bio povezan s offshore jahti utrke, a ove godine širi svoje veze s Biograd Boat Show izgradnjom "pop-up" salona i izlagat će 7 automobila, uključujući posebne Volvo Ocean Race verzije. Osim toga, Volvo distributer iz Splita predstavit će najnoviju 12 m motornu jahtu od hrvatskog brodogradilišta Damor.

Očekuje se još jedan rekordni sajam

Nakon 17 godina neprekidnog rasta, očekuje se još jedan rekordan sajam. U 2015. sudjelovao je rekordan broj posjetitelja i više od 300 registriranih izlagača iz mnogih zemalja, te preko 300 izloženih plovila. Sajam je dobio međunarodni prizvuk s obzirom na važnost Hrvatske kao nautičke destinacije i impresivnih objekata i rukovodstvo Ilirije d.d. koji uključuju marinu Kornati, Ilirija hotele, restorane i zabavne sadržaje. Povoljne cijene svih usluga doprinose opuštenoj atmosferi, a pokretni pontonski most povezuje centralnu marinu Kornati s marinom Kornati zapad, nudeći jedinstven i atraktivan izlagački prostor.

Boat Show doživljaj

Svakog dana sajma zalazak sunca označava kraj izlaganja, te početak večernjeg programa, nudeći vrhunsku hranu i zabavu koja se nastavlja u centru grada, nadomak marine, do kasnih sati. Poznat kao "Boat Show doživljaj", rezultirao je snažnom reputacijom susreta poslovnih ljudi, kao i brojnih posjetitelja koji manifestaciju doživljavaju kao odmor.

Pristup do srednjeuropskog tržišta

Sajam ima snažan ugled u centralnoj Europi, te privlači mnogo posjetitelja iz susjednih zemalja. Mnogi od njih već posjeduju plovila sa bazom u Biogradu i okolici, dok su drugi jedni od tisuće posjetitelja raznih događanja koji se uvijek rado vraćaju. Posjetitelji na sajmu mogu naći tvrtke koje predstavljaju preko 500 čarter plovila, te izloženih 100 polovnih plovila. Mnoga sporedna događanja, poput Austrijskog offshore sailing prvenstva privlače preko 350 sudionika.

Biograd Charter Show

Kako Hrvatska predvodi svijet u yacht charter poslovanju , Biograd Charter Show postao je važno godišnje sastajalište za charter industriju, organizirano u hali "B". Četvrtkom i petkom usredotočen je na business to business poslovanje, dok vikend nudi potrošačima najbolju priliku razgovarati izravno s čarterašima, te priliku za posebne ponude. Bogati charter kongres program je okrunjen sa velikom Charter Friday zabavom u restoranu u hali "B".

Novo za BCS 2016

Nova kongresna dvorana u hali B - omogućava održavanje sastanaka i prezentacija u jezgri BCS-a. On-line B2B dogovaranje sastanaka- rukovođeni Hrvatskom gospodarskom komorom.

Biograd Boat Show nosi status zlatnog člana IFBSO, međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, usvajajući visoke standarde organizacije aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju udruge dijeleći svoj jedinstveni poslovni model i inovativna rješenja, kao što je 360° Virtual Tour.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.