Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd ima More u Srcu - pridruži se

14.05.2016.

07:16

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga "Hippocampus" u Biogradu na Moru organizira akciju čišćenja podmorja u sklopu projekta "More u Srcu", a time se pridružuje globalnoj akciji Plava čistka. Čisit će se podmorje uz Obalu kralja Petra Krešimira IV.

Udruga za zaštitu okoliša "Hippocampus" iz Biograda na Moru u suradnji s Ronilačkim klubom "Sveti Roko" iz Bibinja i Škver tours-om iz Biograda i Gradom Biogradom na Moru organizira akciju čišćenja podmorja i obale na području Biograda, na lokaciji uz Obalu kralja Petra Krešimira IV. Akcija će seodržati 14. svibnja 2016. godine s početkom u 9 sati kada započinje okupljanje sudionika u caffe baru "Tonči" uz kavu dobrodošlice, dok se ulazak u more očekuje se između 9:30 i 10 sati. Završetak je predviđen oko 14 sati.

U akciji će sudjelovati 10-15 ronioca, 2-4 brodice i 15-20 osoba na obali za prihvat smeća. Kontejner i odvoz smeća dogovoren je s komunalnim poduzećem "Bošana" d.o.o.

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i pomognu nam u nastojanju da očistimo naše prelijepo more od posljedica nesavjesnog ponašanja prema tom našem prirodnom bogatstvu.

Projekt "More u Srcu" provodi se već treću godinu za redom, a do sada su ga financijski podržali: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad biograd na Moru, Zadarska županija, Narodne novine i Zaklada Kajo Dadić na čemu im od srca zahvaljujemo. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.