Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd ipak neće u karantenu!

26.03.2020.

15:53

Autor: Radio Zadar

Biograd ipak neće u karantenu!

Biograd ipak neće u karantenu!

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije. I dalje se preporučuju mjere samoizolacije za sve kontakte oboljelih iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru.

Nakon analize kontakata oboljelih djelatnika Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, ustanovili smo da većina djelatnika živi izvan grada Biograda, tek njih 12 u Biogradu od ukupno 87 kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju. Ostali djelatnici, pacijenti i kontakti žive u ostalim dijelovima Zadarske županije. Stožer civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije.

I dalje se preporučuju mjere samoizolacije za sve kontakte oboljelih iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prema naputcima koje su dobili od službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

U Zadarskoj županiji trenutno je 9 osoba zaraženo koronavirusom, 5 pacijenata smješteno je na COVID odjel u Općoj bolnici Zadar, preko 670 je u nadzoru samoizolacije, a od jučer do danas poslijepodne uzeti su uzorci za 28 osoba za koje se čeka nalaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.