Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd : Koristila tuđe kartice za internetsku kupovinu

23.10.2019.

11:33

Autor: tp

Biograd : Koristila tuđe kartice za internetsku kupovinu

Biograd : Koristila tuđe kartice za internetsku kupovinu

Foto: - / -

Biogradska policija osumnjičila je 20 godišnjakinju da je tijekom kolovoza i u rujnu za internetsku kupovinu u više navrata koristila kartice 52 godišnje, 57 godišnje i 27 godišnje vlasnice i tako im ukrala oko 6 tisuća kuna. Zbog računalne prijevare je kazneno prijavljena državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za računalnu prijevaru.

Sumnjiči ju se da je da je krajem kolovoza neovlašteno koristila bankovnu karticu 52-godišnje vlasnice, kojom prilikom je preko internetske trgovine napravila dvije transakcije (kupnje) u iznosu od 727,13 kuna, te da je 29. kolovoza na isti način koristila bankovnu karticu 57-godišnjakinje, kojom prilikom je internetskom trgovinom naručila i platila proizvod od 574,26 kuna, dok je bankovnom karticom u vlasništvu 27-godišnjakinje neovlašteno izvršila internetske transakcije u četiri navrata, tako što je krajem kolovoza u dva navrata naručila proizvode u vrijednosti od oko 800 kuna, te ponovno 04. i 13.rujnu putem internet trgovine naručila proizvode u iznosu od 971,87 te 827,85 kuna.

Protiv 20-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog računalne prijevare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.