Hrvatski radio

Radio Zadar

Biograd otvara turističku sezonu 31.svibnja

11.04.2013.

11:50

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počele su pripreme za 8. Biogradski stol koji će se održati u vikendu na kraju svibnja i početkom lipnja od 31. svibnja te 1. i 2. lipnja . TIme se otvara ovogodišnaj turistička sezona, a vrhunac večeri je Biogradski eno – eko- gastro – etno stol.

Pred vratima je osmi Festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora „Dugi svehrvatski eno – eko – gastro - etno stol – Spojimo zeleno i plavo“ objedinjen pod nazivom BIOGRADSKI STOL 2013. godine.

            Ove godine kao i proteklih godina Biogradski stol u organizaciji Turističke zajednice grada Biograda n/M, Grada Biograda n/M i Ceha ugostitelja uvodi nas u nadolazeću punu turističku sezonu.

Festival se održava na Obali kralja Petra Krešimira IV (Riva) 31. svibnja te 1. i 2. lipnja 2013. (petak, subota i nedjelja). Svečano otvorenje Festivala i pune turističke sezone je u petak 31. svibnja 2013. godine u 20,00 sati, a vrhunac večeri  je  Biogradski eno – eko- gastro – etno stol. 

            Kao i svih godina do sada na najdužem stolu u Hrvatskoj predstaviti ćemo autohtone hrvatske proizvode, proizvode vrijednih ruku. Kroz ovaj svehrvatski stol želimo pokazati bogatstvo kojim raspolaže Lijepa naša, te svakom posjetiocu približiti svaki dio Lijepe naše kroz mirise i okuse bogate gastro ponude, kroz zvuk folklora te sliku izvornog hrvatskog suvenira. 

Festival je izložbeno, prodajnog i edukativnog karaktera, a nastup je za sve izlagače besplatan.

Potrebno je naglasiti da za se ovaj izvanredan događaj vlada izuzetno veliki interes u Hrvatskoj i u inozemstvu, te se očekuje više od 25.000 tisuća posjetitelja iz zemlje i inozemstva.

Glavni dio večeri je najduži hrvatski eno – eko – gastro – etno stol koji će biti dug oko 1.200 metara i na kojem će nastupiti preko 400 izlagača iz svih naših županija koji će predstaviti izvorne vrijednosti koje rijetko možemo naći sve na jednom mjestu te na taj način povezati zelenu i plavu Hrvatsku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.